+36 20 977 7988

Fényáteresztő függönyök

Napjainkban hatalmas választék tárul elénk minden téren, ebből a függöny sem kivétel. A különböző alapanyagok, színek és elkészítési módok kifogyhatatlan tárházába tekinthetünk be, mikor ki szeretnénk választani az otthonunk új ékességét.
Hogy segítsek egy kicsit a választásban tervezésben, összeszedtem pár alaptípust, amit kicsit részletesebben is meg fogunk vizsgálni.

A JACQUARD típusú függönyöket valószínűleg mindenki ismeri. Ezek azok a hagyományosabb anyagú, bordűrös, mintás függönyök, melyek nagyon jól kezelhetőek. Többnyire jó fényáteresztésükről és vasaláskönnyített kivitelükről híresek. Manapság már nem csak a nagy virágmintákkal lehet találkozni ezeknél a függönyöknél, hanem modern kivitellel is találkozhatunk, illetve teljesen minta nélküli, rácsos jellegű anyagok is ide tartoznak. Ezek közül már könnyedén tudunk választani olyat, ami akár egy a modern stílusú otthonunkba beilleszthető.

Egy másik alaptípus a VOILE függöny. Ez létezik a szivárvány minden színében, illetve egyszínű verziói több méretben és minőségben is elérhetőek. A voile függönyt főkent alapnak használják, ezt festik meg illetve erre kerülhet hímzés. Választéka hatalmas, gyakorlatilag a függönyök nagyobb hányadát ez teszi ki.

Vannak még ORGANZA alapúak, melyen nagyon magas fényűek, nagyon jó fényáteresztőek, viszont rendkívül sérülékenyek. Érzékenyek a magas hőfokra, könnyen szakadnak. Viszont magas fényének köszönhetően, kiváló kiegészítője lehet magas fényű bútorokkal berendezett szobáknak. Díszítése ugyancsak sokrétű, hímzett, festett és színes szálakkal beszőtt is lehet.
Az organzának van egy puhább változata, a FÉLORGANZA. Ez is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, viszont sokkal kezelhetőbb, kevésbé sérülékeny. A fénye kevésbé erős, de csodás csillogása van így is.

Egy típust nem említettem még, a NATÚR ALAPANYAGÚ függönyöket. Ezeknek vasalhatósága a pamuttartalomtól függően változik, de az a tapasztalat, hogy a jacquard függönyhöz hasonlóan kevésbé gyűrődősek, könnyebben kisimul. Főkent fehér és natúr színekben kapható, de egyre gyakoribb a festett változat is. Már lehet kapni színátmenetes verzióban, hímzett változatban.
Amennyiben úgy gondolja, hogy segítségre van szüksége a választásban, üzletünkben számtalan mintasál és vég anyag van, munkatársaink pedig készséggel állnak szolgálatára.

Related Posts