+36 20 977 7988

Hasznos kis tippek #1

Millió törölköző van otthon, de valamiért sosem szívja a vizet rendesen? Állítólag 100% pamut, de nem vagy megelégedve vele?

Több okból lehet problémás egy törölköző a mindennapi használatban, és nagyon sok tényezős, hogy miért, vagy épp miért nem szívja fel rendesen a vizet.

Első körben az apalanyag számít, hiszen egy műszálas törölköző soha nem fog úgy teljesíteni, mint a természetes pamut vagy bambusz alapanyagú társai. Másrészt a szövésén múlik, minél hosszabb pamutszálakból készül a törölköző, annál jobb a vízfelvevő képessége.

Ám ha körültekintően választottunk és mégsem hozza a várt teljesítményt, akkor valószínűleg máshol lesz a gond.

Többnyire a mosásnál szoktunk elkövetni egy kisebb hibát, amitől a törölközők és a konyharuhák is veszítenek nedvszívó képességükből, ez pedig nem más, mint az öblítő használata.

Tudtad, hogy az öblítő azért tudja olyan sokáig kifejteni illatosító hatását, mert a szövetekbe szívja magát, körülöleli a szálakat és így hosszú, tartós illatot tud árasztani a textil? De! Pontosan ezért megköti a pamutszálak nedvszívó képességét, kevésbé érezzük jó minőségűnek az amúgy lehet, hogy kiváló törölközőket.

Nagyon egyszerű a megoldás, ne használj öblítőt! Helyette tegyél ecetet, a mosógéped is hálás lesz érte, és az ecetszag is elillan szárads után. Ha van szárítógéped, nyugodtan betehe ted száradni oda is, és épp olyan pihe-puhák lesznek, mint amikor még öblítőzted őket.

A régi törölközőket is érdemes megpróbálni megmenteni, pár magas hőmérsékletű átmosással öblítő nélkül akár még azok is régi fényükben tündökölhetnek majd!

Ha viszont nem szeretnéd már korábbi törölközőidet használni vagy meguntad a színeit és frissíteni szeretnél a fürdőszobai designon, akkor vásárolhatsz nálunk szuper minőségű Billerbeck törölközőket, melyeket minden év aktuális trend színeihez igazítanak.

Related Posts