+36 20 977 7988

Lila az Otthonunkban

Miért félünk az erős színektől?
Otthonunknak a biztonságot kell jelentenie számunkra, ám ebből nem az következik,  hogy nem lehetünk merészek a színekkel. A megszokott barna – ekrü – fehér kombinációt is lassan háttérbe lehet szorítani. Végre megjöttek a színek, amiket bátran használhatunk, anélkül, hogy túl harsány legyen a szoba. Most kifejtünk néhány lehetőséget, hogy könnyebb legyen a színekhez nyúlni.


Nézzük egy konkrét példát. 2018 divatszínei közé tartozik a lila, ami tökéletesen passzolhat az ön otthonába is! Azt ajánlom, hogy a sötétítőn kívül apróbb kiegészítőkkel is vigye a lakásba a kívánt színt, így alkotva összhangot. A hálóba pár díszpárna vagy ágysál, a konyhába egy asztali futó, a nappaliba egy jól megválasztott szőnyeg csodásan mutat majd. Nem feltétlenül kell az ultraviola színeiben pompázni, vannak tompított színek, finom, paszteles árnyalatok is.

A lila nagyon jól kombinálható például a pezsgő színnel, de bizonyos árnyalatai akár az ezüsttel és fehérrel is nagyon jól mutatnak.

Ha soknak tűnik a szín, de nagyon tetszik, ne féljünk belevágni, felhasználni! Az ablakon egy sötét, vagy élénk sötétítő pompázhat, kiemeli az ablakot, ha ügyesek vagyunk, megnyújtja a teret, ellenben a pasztel, beige árnyalatokkal, melyek egy világos falszín mellett szinte elvesznek, ezzel funkciójukat vesztik.

A tapasztalataink azt mutatják, hogy egyre többen mernek belenyúlni a szebbnél szebb összeállításokba, legyen az lila, türkiz, narancs vagy akár piros. Remek érzékkel válogatnak vásárlóink a tömérdek minta között, és segítséggel vagy anélkül olyan kompozíciókat hoznak létre, amiket sokáig örömmel néznek majd.

A végén pedig úgy is csak az számít, hogy a házból otthont varázsoljunk.

Related Posts