+36 20 977 7988

Matrac, de milyen?!

Számos oka van annak, hogy a Billerbeck forgalmazása mellett döntöttünk, többek között az, hogy minőségi és magyar termékeket tudunk így forgalmazni. Fontosnak tartottuk, hogy minőséget adhassunk a vásárlóinknak a bizalmukért cserébe. Az összes Billerbeck matrac zónázott, ezáltal TÖKÉLETES ORTOPÉD ALÁTÁMASZTÁST BIZTOSÍT!
 
Amikor ismerkedni kezdtünk a termékekkel, még nekünk is minden nagyon új volt, de szép lassan megtanultuk, és szeretnénk egy kis segítséget nyújtani azoknak, akik matrac vásárlás előtt állnak. Több típusban elérhetőek, nagyon széleskörű a kínálat, most csak pár példát fogok felhozni.
 
Első körben a bonell rugós matracokról ejtenék pár szót. Ez a matrac típus nagyon kényelmes, kemény fekvőfelülettel rendelkezik. A rugók tölcséres kialakítása megakadályozza a szomszédos rugókkal való súrlódást, ezzel kiküszöböli a nyikorgást. Az alapanyagok jó rugalmasságúak és magas szakítószilárdságúak, ami remek súlyelosztást és tartósságot is biztosít. 2,2 mm acélhuzalból készült 5 menetes tölcsérrugóit spirál rugókkal kötik össze. Ez szabadabb oldalirányú mozgást és jobb terhelhetőséget biztosít, és megfelelően eloszlatva a rá nehezedő súlyt, ezért hosszú élettartalmat biztosít a termékeknek.
Ebbe a kategóriába tartozik a kedvelt WINDSOR matrac, mely 22 cm magas és 120 db/m2 rugó sűrűséggel rendelkezik. 5/6 keménységű így viszonylag kemény matracnak mondható (de választható Medium és Hard felülettel is). 7 zónás felépítése segít a komfortos alvásban.
Hasonló matrac a KARLSBAD. A többi bonell rugós matrachoz hasonlóan ez is gerinckímélő, váll- és deréksüllyesztő hatással rendelkezik. Első sorban háton fekvőknek ajánlott, de minden opcióban kényelmes felületet biztosít. 4/6 keménységű, így közép-kemény matracnak mondható. A matrac a topperrel 26 cm magas, így olyan ágyakba is megfelelő lehet, amelyeknek a kerete magasabb az átlagnál. A matrac huzata kiemelt vastagságú poliészter szálbundával steppelt Lycra tartalmú viszkóz felületű többrétegű hurkolt kelme. A KARLSBAD élkeretes, teherhordó betétekkel rendelkezik, ez mellett kiváló minőségű kókusz felső panel védi a bonell rugókat.
 
Szintén a rugós matracok közé tartozik a tasakrugós kivitel is. Gyakorlatilag itt az különbözik a bonell rugós szerkezettől, hogy az egész matrac szerkezete csak rugókból áll, amik különböző erősségűek, így kialakítva azt a zónás felületet, ami megfelel az ortopédiai szükségleteinknek.
Ezek közé tartozik a BAHAMA NOVA, amely az egyik legtöbbet forgalmazott tasakrugós matracunk. Közkedveltségét az adja, hogy két oldalán eltérő fekvőkeménység van, így választható, akár többször is cserélhető. Hihetetlen mennyiségű, 276 db rugó van benne négyzetméterenként, ezek két féle erősségben. Hason fekvőknek kifejezetten ajánlott, kényelmes fekvést biztosító matrac, a keményebb felületén 5/6 keménységgel. Ez a matrac nem 7, hanem 5 zónás, de így is tökéletesen eloszlatja a test súlyát a fekvőfelületen.
Ide tudjuk még sorolni a PORTOFINO és MONACO matracot. Gyakorlatilag ezek szinte mindenben megegyezik a BAHAMA NOVÁVAL, azt kivéve, hogy topper kapcsolható hozzájuk, így még kényelmesebb, kellemesebb a fekvés rajtuk.
 
Ha egy kicsit más irányba mennénk, jó választás lehet a habmagos matrac. Ezeknél a termékeknél a hab adja a matrac testét, és a zónázását különböző keménységű habokkal állítják be. 7 zónás rendszerrel készült szimmetrikus matracok például a BASEL és a DAVOS is, de ide soroljuk a NIZZA aszimmetrikus matracot is. Gyakorlatilag szinte az összesre ugyan az jellemző, így egy kalap alá lehet őket venni. A bambuszrost tartalmú huzatanyag meggátolja a poratkák megtelepedését, és a három rétegű, CNC vágott, zónázott poliuretán-hab pedig ortopédiailag megfelelő fekvőfelületet biztosít. Ezek a matracok oldalt-fekvők számára ideálisak, de minden testhelyzethez megfelelő lehet, ha a NIZZA matracra hozzánk illő toppert választunk. A BASEL és a DAVOS matracok 22 cm magasak, de a NIZZA a topper miatt 26 cm magas. Mind a három matrac 4/6 keménységű, a NIZZÁNÁL lehet variálni a topperek keménységével valamelyest.
 
Ha már ennyi szó esett a matracokról, most legyen pár a kiegészítőkről is. A sokat emlegetett TOPPEREK közül négy félét forgalmazunk, ezek párosíthatóak azokhoz a matracokhoz, melyeknél jeleztem, hogy topperesek (26 cm magasak). A legtöbbet alkalmazott matracfedőnk a MASSZÍROZÓ topper, amely 5 cm vastag és 4 oldalon cipzárral rögzíthető a topperes matracokra (és 4 fülecskével a nem kifejezetten topperesekre). 40 fokon gépben mosható, ezek a paraméterek eddig megegyeznek az összes többivel, viszont a töltete „kistojás“ formájú masszírozóhab. Ennek köszönhetően egy puhább felületet nyerünk, ha ezt a terméket vásároljuk. A KÓKUSZ-LATEX topper a nevéből is láthatóan egy természetes anyagokkal töltött fedő, amely közép-kemény felületet biztosít számunkra. A VISZKÓ topper, melynek viszkoelasztikus/PU hab töltete kemény felületet ad. Az utolsó topperünk LÓSZŐRBŐL készült és latexszel van kombinálva, egy extra kemény réteget biztosít, hogy aki kemény felületen szeretne aludni, annak is lehetősége legyen rá.
VISZONT A LEGFONTOSABBAT A VÉGÉRE TARTOGATTAM: Egy jó matrac alapja a jó ágyrács, így ha beruház egy ilyen szuper matracra, vegye meg hozzá a Billerbeck ágyrácsot is!
 
Ami remek, hogy sok év garancia van az összes matracra, de ha rendeltetésszerűen használjuk, nem is lehet vele gond minimum 10, de még akár jóval több évig sem. Minden sztenderd méretben kapható, de egyedi méretre is gyártanak, amely megbeszélés tárgya, mert van, ami fizikai adottságai miatt nem alkalmas túl nagy méretű fekvőfelületre. Ezt személyes egyeztetés során mindenkivel le tudjuk egyeztetni, hogy a legjobb megoldás szülessen végül.
 
Pár matrac kipróbálható üzletünkben, amiket nyitvatartási időben bármikor, illetve előre egyeztetett időpontban a nyitvatartási időn kívül is tesztelhetők. 

Related Posts