+36 20 977 7988

Tisztítás, amiről beszélnünk kell!

Szinte minden nap felteszitek nekem a kérdést, melyik a vasalós függöny, miért kell az egyik típust agyon gyötörni, a másik pedig miért lógja ki magát könnyedén. A válasz nem is igazán a textilekben rejlik, sokkal inkább a mosási technikában.

Hosszú évek tapasztalata során még mindig az a legjobb megoldás, ha vizesen tesszük fel a függönyt, viszont így is néha vissza kell szedni, mert a kinézete finoman szólva sem kisimult. Ez több okból kifolyólak is lehetséges.
  • túl hosszú programra raktad
  • túl nagy centrifugálásra állítottad be a gépet
  • bent felejtetted a dobban vizesen a program lejárta után
  • megtömted a mosógépet
  • belegyűrted a textilt a gépbe

Bizony, a felsoroltak közül mind okozhat nekünk kellemetlenséget és fél napos elfoglaltságot.

Amit szoktam javasolni mindenkinek:

  1. Soha ne gyűrd bele a gépbe a függönyt! Akkor se, ha óriási! Először magasságában lapolva, majd a szőnyegen lazán hengerelve hajtsd össze, és úgy tedd a dobba.
  2. Ne tömd meg a gépet! Ha túl sokat teszel bele, sokkal jobban gyűrődik a textil. A nagyobbakat egyenként, a kisebbeket párosával is moshatod.
  3. A legrövidebb idejű programra állítsd be a gépet, és a legkisebb centrire tedd.
  4. Ha lejárt a mosógép, azonnal vedd ki belőle, és tedd fel a karnisra a függönyt, így a víz súlya ki fogja húzni. Ha nagyon vizes, inkább tegyél alá törölközőket! Én nem is szoktam centrizni, csak megvárom, hogy leszívja róla a vizet a gép és már veszem is ki!
  5. Amennyiben pár helyen még látsz gyűrődést, azt már a lógó függönyön is tudod orvosolni. A legtöbb vasaló már tud állva gőzölni, ami nagy segítség. Alacsony talphőmérséklettel és magas gőznyomással azt a pár apró gyűrődést is el tudod tüntetni.

Mi a végeredmény? Egy függöny, ami olyan, mintha deszkán vasaltad volna, egy kipihent háziasszony, aki nem ijed meg a függönyök mosásától és egy illatozó lakás, amelyiket tiszta, csodás textilek díszítenek!

Viszont ha se kedved, se időd nem engedi a függönyök mosását, keress minket bizalommal!

Amit kínálunk:

Beszedjük a függönyöket

Kimossuk

Kivasaljuk

Visszahelyezzük a helyszínen

Nem is gondolnád, hányan élnek ezzel a lehetőséggel! Próbáld ki te is ezt a szolgáltatásunkat!

 

Related Posts